Workshopblogger

workshopblog


Terwijl de zwoele zomerdagen inmiddels al ver achter ons liggen besluit onze blogger Sophie van der Mijle nog even na te genieten van afgelopen zomer door een cocktail workshop te volgen.

Wist je dat… De cocktail is ontstaan in 1919 tijdens de drooglegging, bedoeld om de alcohol te verbloemen.

cocktailmaken-workshopsite

In Café Le Paris in Amsterdam word ik verwelkomd door Pien, een vrolijk en enthousiaste dame van Coco the cocktail company. Ik mag gezellig aanschuiven tijdens een bedrijfsuitje van het stedelijk museum, na de initiele kennismaking krijgen we van Pien de eerste cocktail, de COCO LOCO.

Terwijl we aan het genieten zijn van de eerste cocktail vertelt Pien over de geschiedenis van de cocktail. Pien beschikt over heel veel kennis over de geschiedenis van de cocktail, de bereiding en de diverse soorten cocktails die er bestaan. Wist je dat een cocktail pas zo genoemd mag worden als er minstens 3 ingrediënten in zitten. Dit zijn vaak; Alcohol, smaakmaker en een vuller. Pien kon veel vertellen over de sterke dranken die ze had meegenomen zoals waar ze vandaan kwamen en welke het meeste gebruikt werden in een cocktail.

Na al deze informatie mochten we zelf aan de slag. We begonnen met de klassieker Long Island Ice Tea. We leerden wat er allemaal in de cocktail moest en hoe we de hoeveelheden van de ingrediënten het beste konden inschatten. Het erg grappig om te horen dat er in de Long Island Ice Tea eigenlijk helemaal geen ice tea zit?!

workshopcocktails-deworkshopsite.nl

Tussen het cocktails maken door spelen we leuke raad de smaak spelletjes waarbij we cocktails proeven en raden welke ingrediënten er in de cocktail zaten. Je denkt het goed te proeven maar er zitten toch weer hele andere ingrediënten in dan je in eerste instantie denkt. Dit blijkt toch lastiger te zijn dan je denkt!

Na de smaaktestjes kregen we de trucjes achter het shaken te horen en werden er wedstrijdjes gedaan wie het snelst de lekkerste cocktail kon maken en niet onbelangrijk; wie het leukst entertainde tijdens het shaken van de cocktail.

Het laatste drankje dat we gingen maken was een shotje met 3 ingrediënten, de B52. We leerde een leuk trucje met een lepeltje. Na het maken van de shotjes konden we ze aansteken en opdrinken met een rietje.

Ik vond het een erg leuke workshop en hij werd op een leuke manier gegeven. De workshopgeefster was enthousiast en had veel kennis over de dranken en geschiedenis van de cocktail. De workshop was erg interactief en de tijd vloog voorbij en dat lijkt me een goed teken. Deze cocktail workshop is voor mij zeker voor herhaling vatbaar!
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je deze workshop zelf uitproberen?

Boek de workshop hier.

Infobutton

 


Wil jij ook maandelijks onze blog ontvangen, schrijf je in!

Onze bloggers bezoeken regelmatig de meest bijzondere workshops

Volgende blog:

Word een échte chef in Studio Fifteen! Bij Studio Fifteen komen techniek en kennis samen. Het is een plek waar workshops gegeven worden door gepassioneerde chefs op basis van traditionele Europese keukens. Hier wordt samen gekookt en aan tafel gedeeld. Kook inspirerende gerechten tijdens hun workshops en beleef de passie voor eten. Wij bezoeken binnenkort Jamie’s studio voor jou en delen ons video verslag en ervaring via onze nieuwsbrief en Facebook en Twitter. Volg ons en blijf op de hoogte

  • Blijf op de hoogte en maak kans op de leukste workshops!

Onze redactie zoekt bloggers! Wil jij meer weten? Lees hier onze vacature

5 reacties op “Workshopblogger” einde

Schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.