Over de workshop

Verse braadworst maken is leuk, maar de ware uitdaging van het worstmakersvak is het creëren van je eigen fuet, salami, cacciatore, droe wors, Groninger worst, metworst, ossenworst, chistorra of chorizo. Wat deze worsten onderscheidt van de braadworst is dat ze gefermenteerd/gerijpt en in de meeste gevallen gedroogd zijn.

Tijdens deze workshop, gegeven door de auteur van het Nederlandse standaardwerk over worst maken ‘Over Worst’ leer je alles over zelf droge worst maken: bacteriën en schimmels, starterculturen en entworsten, pH, temperatuur en luchtvochtigheid. En voedselvergiftiging natuurlijk, en hoe dat te voorkomen met name. We proeven verschillende gefermenteerde worsten en gaan uiteraard ook zelf aan de slag. We maken verschillende worsten, die je vervolgens mee naar huis neemt om daar in enkele weken te fermenteren en te drogen.

Let op:
De workshop is toegankelijk voor zowel beginnende worstmakers als degene die de basiscursus verse worst gevolgd hebben. Een waarschuwing: de cursus heeft een vrij hoog theoriegehalte dus een notitieblok en een serieuze interesse in het ambacht zijn een pré. Maar dan kun je het daarna ook écht. Voor een meer casual (maar even lekkere en leerzame) worst-workshop is de workshop (verse) worst maken meer geschikt. Zie elders op deze site.

Uiteraard geeft meneer de workshop weer op de boerderij van Boergondineren, waar ook de basiscursus worst maken wordt gegeven . Deze workshop kan ook bij jou thuis worden gegeven. Neem daarover contact op.


Over de workshopgever

Meneer Wateetons

Foodwriter en workshopleider ‘Meneer Wateetons’ (bekend van zijn boeken over worst maken, roken, fermenteren en stadsjagen) geeft op zijn sfeervolle boerderij aan de rand van Amsterdam humorvolle culinaire workshops waar je ook echt wat van op… lees verder »

Bekijk meer workshops van deze aanbieder


Over de locatie

Een prachtige boerderij-cateraar aan de rand van… lees verder »


Reviews over deze workshop