Over de workshop

Gezien bij De Wereld Draait door en Koken met van Boven? Fermenteren is het gebruiken van micro-organismen om je eten lekkerder, langer houdbaar of beter verteerbaar te maken. Leer alles over fermenteren, dé culinaire trend van dit jaar van de auteur van Over Rot (2015), het standaardwerk over fermenteren.

Natuurlijk ga je zelf aan de slag! Niet alleen met de melkzuurfermentatie van groenten (oa zuurkool, kimchi), maar ook met schimmel- (oa tempeh), en gistfermentatie (oa cider). Omdat fermenteren tijd kost krijg je het zelfgemaakte en voorbereide voedsel mee naar huis, om daar met duidelijke instructies tot volle gefermenteerde wasdom te laten komen. Na afloop van de workshop neem je zelfs een goodybag mee, bestaande uit een mini-fermentatietoolkit om thuis direct met de opgedane kennis en ervaring aan de slag te gaan.

Uiteraard vind de workshop plaats op de sfeervolle boerderij van Boergondineren aan de rand van Amsterdam, waar Meneer Wateetons ook de populaire workshops worst maken, paté maken, roken en Kop tot Staart organiseert. De drank (gefermenteerd!) alle lekkere hapjes (gefermenteerd!) en maaltijd (grotendeels gefermenteerd) zijn inbegrepen en die nieuwe vrienden (zowel zowel micro- als macrobiologisch) krijg je er gratis bij.

De workshop is geschikt voor vegetariërs.

(Deze workshop kan ook bij jou thuis worden gegeven, bijvoorbeeld voor een clubje vrienden of vriendinnen, of tijdens een vrijgezellenfeest. Daarvoor gelden andere (lagere) prijzen. Neem voor meer informatie contact op met Meneer Wateetons).


Over de workshopgever

Meneer Wateetons

Foodwriter en workshopleider ‘Meneer Wateetons’ (bekend van zijn boeken over worst maken, roken, fermenteren en stadsjagen) geeft op zijn sfeervolle boerderij aan de rand van Amsterdam humorvolle culinaire workshops waar je ook echt wat van op… lees verder »

Bekijk meer workshops van deze aanbieder


Over de locatie

Een prachtige boerderij-cateraar aan de rand van… lees verder »


Reviews over deze workshop